Jakże niezwykle testowy temat...

Błędy i chochliki przebrzydłe, które na zgubę swą zamęt na forum sieją niech że ujawnione będą co by je srodze ukarać i przepędzić na wieki. A jeśli ktoś swe zdanie bądź uwagę na temat forum rzec pragnie, zaproszon niech się czuje.

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 22 Gru 2007, 00:37

Przyjąłem, zerknę co tam siedzi.
Goście mogą już pisać w forach dla nich otwartych. Czyli to co widać przed zalogowaniem się. :)
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez ChomiC » 22 Gru 2007, 11:40

Nie ma jeszcze pełnego spolszczenia do phpBB3 ;) Cierpliwości :P
Pamiętaj zawsze święcie... ChomiC zawsze ginie dwa razy... ;)
Awatar użytkownika
ChomiC
Kompani
 
Posty: 771
Dołączenie: 27 Paź 2004, 09:39
Miejscowość: /bin/polibasz

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 22 Gru 2007, 12:10

Sam będę musiał potłumaczyć to co brakuje. :)
Urodziny już poprawnie działają.
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Buster » 22 Gru 2007, 12:30

A da sie zrobić tak żeby można było szybciej pisać wiadomości na ShoutBox'ie? Bo jak sie za szybko napisze drugą wiadomość zaraz po pierwszej to wyskakuje "błąd flooda". Da sie zrobić żeby można było pisać normalnie?
JESTEM ULTRASEM!!

Gandalf napisał(a):A jak jest Buster to nie może nie być jaj bo to się wyklucza.
Awatar użytkownika
Buster
 
Posty: 757
Artykuły: 2
Dołączenie: 16 Paź 2004, 13:49
Miejscowość: Z odchłani czasu, zza siedmiu mórz, z odległej galaktyki itp...

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 22 Gru 2007, 17:07

Da się. Zmniejszyłem flooda do 1s. Wcześniej było 10.
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez FAZIK » 22 Gru 2007, 20:10

Mam shoutboxa jedynie kiedy nie jestem zalogowany :P.
Przyjaciele nie mają dostępu do części dla KKR.
Life's a game with save and load features disabled.
Awatar użytkownika
FAZIK
Bractwo
 
Posty: 5939
Zdjęcia: 29
Dołączenie: 17 Paź 2004, 16:01
Miejscowość: Koszalin

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 22 Gru 2007, 20:42

Na subsilver2 nie ma shout'a i nie będzie. Docelowo zmieniany będzie prosilver. Proponuję się przełączyć, po jakimś czasie pozostałe style usunę, chyba, że ktoś jakiś ciekawy zrobi to się go zaadoptuje. :)
Przyjaciele mają normalnie dostęp. Testowane i wszystko gra. Nie widzę błędów. Możesz podać więcej szczegółów?

Przyspieszyłem redirecta z logowania i wylogowania. Tu usnąć nie mogę, bo sam się do PA nie zaloguję. Problem dość skomplikowany. :) Usunięty za to został z postowania, i po napisaniu posta automatycznie do niego przenosi.
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Buster » 23 Gru 2007, 20:19

Teraz jak po prawej stronie postu mamy avatharek itp to przykrywa on napis że ktoś jest online. Do tego nie ma obrazeczka oddzielającego post od podpisu ale to pewnie już wiesz :)
JESTEM ULTRASEM!!

Gandalf napisał(a):A jak jest Buster to nie może nie być jaj bo to się wyklucza.
Awatar użytkownika
Buster
 
Posty: 757
Artykuły: 2
Dołączenie: 16 Paź 2004, 13:49
Miejscowość: Z odchłani czasu, zza siedmiu mórz, z odległej galaktyki itp...

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Buster » 23 Gru 2007, 22:30

Tak mi sie nudziło :)

---EDYTKA---

Przy okazji zauważyłem że można pisać post pod postem. Trzeba poprawić.

---EDYTKA2---

A licznik wyświetleń załącznika wyświetla ile razy ktoś odwiedził temat. Dziwne :)
JESTEM ULTRASEM!!

Gandalf napisał(a):A jak jest Buster to nie może nie być jaj bo to się wyklucza.
Awatar użytkownika
Buster
 
Posty: 757
Artykuły: 2
Dołączenie: 16 Paź 2004, 13:49
Miejscowość: Z odchłani czasu, zza siedmiu mórz, z odległej galaktyki itp...

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez ChomiC » 25 Gru 2007, 15:27

Co do SB pod subChomiC, niby coś tam udało mi się zrobić, ale strasznie porozwalane wiadomości są, a co gorsza, nie wiem czemu :P To są właśnie uroki JS i tego.. Ajaxa :P

Gandalf, może jednak zrezygnujemy z tego szitu, co? :P

Jest też drugie rozwiązanie ;) Mógłbym zrobić styl pod prosilver, tylko czy podoba wam się obecny układ nawigacji itp... :P
Pamiętaj zawsze święcie... ChomiC zawsze ginie dwa razy... ;)
Awatar użytkownika
ChomiC
Kompani
 
Posty: 771
Dołączenie: 27 Paź 2004, 09:39
Miejscowość: /bin/polibasz

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 26 Gru 2007, 13:19

Póki co shoutbox'a bez ajaxa i js nie ma.
Co do stylu, to układ nawigacji możesz w dowolny sposób zmienić. Tu nie chodzi tylko o zmianę kolorków i obrazków. Także działaj. :)
I jeszcze mały teścik.
Wesołych Świąt


Działa. :)
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Vega » 11 Sty 2008, 00:59

Po "zepsuciu'" Forum mam dość często (mniej więcej co piąte wejście na stronę) dziwny problem - zalogowuję się, dostaję komunikat że jestem zalogowana, po czym pojawia się strona w wersji dla "niezalogowanych", mimo iż pod spodem jak byk stoi że Vega jest zalogowana. Loguję się powtórnie i jest OK, po czym wylogowuję się, otrzymuję odpowiedni komunikat, otwieram stronę główną... i znów widzę ją w wersji dla "niezalogowanych", a na dole nadal jestem zalogowana :(
"Odświeżanie" strony nie likwiduje problemu.
O co cho?...
Aut bibat, aut abeat!
Cyceron
Awatar użytkownika
Vega
Kompani
 
Posty: 1188
Dołączenie: 16 Mar 2005, 19:59
Miejscowość: z gwiazdozbioru Lutni

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 11 Sty 2008, 01:09

Logujesz się przez http://www.kkr.nsc.pl? Czy przez kkr.nsc.pl?
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Radek » 11 Sty 2008, 10:44

Z logowaniem faktycznie czasami jest coś nie tak, u mnie się to objawia w ten sposób, że loguję się, wracam do strony głównej i tak w mniej więcej połowie przypadków widzę że zalogowany nie jestem, muszę się logować powtórnie. Loguję się przez kkr.nsc.pl.

Tak jako ciekawostkę (bo to w zasadzie nie wina forum, tylko tego że domyślna czcionka w css-ie jest ustawiona na Microsoftową) podam fakt że u mnie w nazwie działu "Słup ogłoszeń" ogonek od "ń" ucieka na lewo nad "e" i cała nazwa wygląda tak z lekka po francusku: "Słup ogłoszén". ;)
Radek
Bractwo
 
Posty: 563
Artykuły: 8
Dołączenie: 22 Paź 2004, 13:37
Miejscowość: Koszalin

Re: Jakże niezwykle testowy temat...

Postprzez Gandalf » 19 Sty 2008, 00:40

To problem z cookies. Szukam pomysłu. :-)
Z innych dodałem ogłoszenia i komunikatory: GG, Tlen i Skype.
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7129
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 19:37
Miejscowość: A kto pyta?

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprawy Techniczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość