FAQ

Projekt gry planszowej realizowane w ramach projektu: "wyGraj swoją historię". Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

FAQ

Postprzez Gandalf » 08 Sty 2016, 22:11

Powoli zbieramy pytania które się pojawiają. Poniżej tłumaczenia.

P. Ile powinno być zasobów do wycięcia? Bo widzę, że jest po 6 sztuk z każdego rodzaju, a wydaje się, że to mało?
O. Żetony zasobów, które są do wycięcia służą do zaznaczania posiadanej ilości na karcie postaci.

P. Czym są te duże kwadraty z ogniem i powozem?
O. To żetony, które kładzie się na planszy przy zagraniu kart: "Pożar miasta" i "Uszkodzony wóz" .

P. Czy wszystkie akcje w turze uczestnik wykonuje pod rząd, a następnie dopiero kolejny uczestnik ma swoją turę, czy wszyscy po kolei wykonują wszystkie akcje w turze (czyli najpierw wszyscy wykonują ruch, potem wszyscy odrzucają kartę itd, potem wykonują czynności związane z miastem, itd)?
O. Każdy gracz wykonuje w swojej turze wszystkie 4 akcje i dopiero gdy skończy robi to następny gracz.

P. Czy kartę Plotki w karczmie (ignorowanie karty użytej przeciwko graczowi) używa się bezpośrednio po zagraniu karty czy dopiero w swojej kolejce, jak nakazuje plan gry?
O. Używana jest od razu.

P. Jak jest spotkanie dwóch graczy i każdy ma napisane ze podczas tego spotkania może coś wymienić od 2 gracza to kogo zasady obowiązują - tego którego jest ruch czy obu graczy?
O. Tylko gracz, którego tura jest może dokonać wymiany.
The Madness is out there!
Awatar użytkownika
Gandalf
Bractwo
 
Posty: 7550
Artykuły: 2
Zdjęcia: 196
Dołączenie: 14 Paź 2004, 18:37
Miejscowość: A kto pyta?

Powróć do wyGraj swoją historię

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość