Malutka znajda spod krzaka prosi o DT/DS - Koszalin

Ogłoszenia wszelakiej maści i rodzaju. Jeśli życzysz sobie coś ogłosić wejdź a będzie Ci to dane.

Malutka znajda spod krzaka prosi o DT/DS - Koszalin

Postprzez Karena » 08 Paź 2012, 13:32

Jeszcze nie zdążyłam wyadoptować tymczaski Figi z czerwca... a po raz kolejny zupełnie niespodziewanie los postawił na mojej drodze bezdomnego kota. I po raz kolejny tuż pod moim balkonem.
Otworzyłam balkon, żeby wypuścić moje futra i usłyszałam cienkie miauczenie z ogródka pod blokiem. Właśnie wybierałam się na spacer z dzieckiem, więc wzięłam saszetkę i wyszłyśmy. Malutka bieda siedziała wciśnięta pod krzak odpowiadając miauczeniem na kicianie. Zadzwoniłam po mamę, żeby na chwilę zajęła się małą, a sama zanurkowałam między gałęzie wydostając maleńkiego kociaka.
Kociak praktycznie się nie bronił i nie uciekał. Nie wiem, jaką ma płeć, okaże się jutro u weta. W domu oczywiście wielkie poruszenie i obraza majestatu moich futer. Kociak siedzi w transporterze. Oczy i nos czyste, brzuch duży - pewnie robaki. Głodny jak nie wiem co.
U nas zostać nie może, i tak już panują napięte relacje między Figą a Dizelkiem, który jest systematycznie pacyfikowany przez Figę... Feliway w drodze, oby pomógł.
Na szczęście koleżanka na 2-3 tygodnie zaoferowała DT maluchowi. Pytanie co dalej. Musimy znaleźć mu DT/DS!
Maluszek jest proludzki, mruczy na rękach, nie wyrywa się. Zdjęć jeszcze nie mam,bo akurat padł mi akumulator w aparacie.

[ Dodano: 08-10-2012, 14:32 ]

Znajdka okazała się być koteczką, wiek ok. 7-8 tygodni. Bez świerzba, pcheł. Dostała tylko tabletkę na odrobaczenie. Za tydzień ma szczepienie.

Image

Image

Image

Image
Image
"Tylko w milczeniu słowo, tylko w ciemności światło, tylko w umieraniu życie: na pustym niebie jasny lot sokoła". U.le Guin
Awatar użytkownika
Karena
Kompani

Artykuły: 3
Dołączenie: 15 Paź 2004, 16:20
Miejscowość: Koszalin

Re: Malutka znajda spod krzaka prosi o DT/DS - Koszalin

Postprzez Monika F » 08 Paź 2012, 15:25

Pytałam różnych ludzi już wcześniej, jak znalazłaś poprzedniego kotka i nikt go nie chciał. Już chyba nie mam kogo pytać, ale jeszcze pomyślę. A od nas z bractwa nikt go nie chce? Kto tam jeszcze nie ma kotka? Koty są cudowne. Zobaczcie taka śliczna mordka. Fazik i Dorotka? Harisie - może drugiego do towarzystwa dla tego, którego masz? Maja na pewno bardzo się ucieszy :D :D . Michał, a może Ty weźmiesz też do towarzystwa dla Twojego kota?
Monika F
Kompani

Dołączenie: 28 Lut 2011, 19:33

Postprzez Ryś » 09 Paź 2012, 18:45

Gdyby nie było u mnie w domu dwóch psów to bym może wzięła :) popytam się kilku osób, którzy mogą być zainteresowani.

Całe braterstwo szuka domu dla słodkiego kota! :lol:
Mniej lub bardziej przydatne zdjęcia: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Awatar użytkownika
Ryś

Zdjęcia: 0
Dołączenie: 05 Sie 2012, 19:46

Postprzez Karena » 09 Paź 2012, 22:03

Dzięki za odzew. Każda pomoc się przyda.

Tak jeszcze tylko, jeżeli chodzi o adopcję, żeby nie było później ew.nieporozumień. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna (przeprowadzona przeze mnie lub koleżankę) ;-) To nic strasznego, chodzi tylko o dobro zwierzaka.
Kotkę wydamy do domu niewychodzącego, mile widziane osiatkowane okna/balkon.

Koleżanka, u której przebywa Perełka napisała dzisiaj:
Perełka to mała wojownicza księżniczka. Buczy na moich rezydentów. :)
Cały dzień biegała po domu, zaczepiała wszystkich dookoła, wspinała się po drapaku, mała iskierka. Olejem na poprawę włosa też nie gardzi tylko chętnie wypija.
Jak już się umęczyła to hyc na kanapę, rozwalić się jak tylko najbardziej można i spać.
Pod wieczór przyszli goście. Zabawy było co niemiara. Można było co róż wskakiwać do innego buta, polować na sznurówki. Wszyscy pękali ze śmiechu. Na koniec zapełniliśmy brzuszek mokrym jedzonkiem i Perełka poszła spać do łazienki. Może jutro pod nasza nieobecność zostanie z Lilkiem i Nalą, a nie sama w łazience.
Image
"Tylko w milczeniu słowo, tylko w ciemności światło, tylko w umieraniu życie: na pustym niebie jasny lot sokoła". U.le Guin
Awatar użytkownika
Karena
Kompani

Postprzez Karena » 16 Paź 2012, 20:50

Perełka już po szczepieniu. I czeka na swój wymarzony dom :-)
Image
Awatar użytkownika
Karena
Kompani

Powróć do Słup ogłoszeń

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości