przez marekcz » 10 Lut 2012, 13:24
Niemieccy kontrolerzy lotu na lotnisku we Frankfurcie należa do niecierpliwych. Nie tylko oczekują, że bedziesz wiedział, gdzie jest twoja bramka, ale również, jak tam dojechać, bez żadnej pomocy z ich strony. Tak wiec z pewnym rozbawieniem słuchaliśmy (my w Pan Am 747) poniższej wymiany zdań między kontrolą naziemną lotniska frankfurckiego a samolotem British Airways 747 Speedbird 206.
Speedbird 206: "Dzien dobry, Frankfurt, Speedbird 206 wyjechał z pasa lądowania.
Ground: Guten Morgen. Podjedź do swojej bramki.
Wielki British Airways 747 wjechał na główny podjazd i zatrzymał się.
Kontrola naziemna: Speedbird, wiesz gdzie masz jechać?"
Speedbird 206: Chwile, Kontrola, szukam mojej bramki.
Kontrola (z arogancką niecierpliwością): "Speedbird 206, co, nigdy nie byłes we Frankfurcie!?"
Speedbird 206 (z zimnym spokojem): A tak, byłem, w 1944. W innym Boeingu, ale tylko żeby coś zrzucić. Nie zatrzymywałem się tutaj.
Mechanik z Pan Am 727 czekajac na pozwolenie na start w Monachium, uslyszal co ponizej:
Lufthansa (po niemiecku): Kontrola, podajcie czas pozwolenia na start.
Kontrola (po angielsku): Jezeli chcesz odpowiedzi, musisz pytac po angielsku.
Lufthansa (po angielsku): Jestem Niemcem, w niemieckim samolocie, w Niemczech. Dlaczego mam mówic po angielsku?
Nierozpoznany glos (z pieknym brytyjskim akcentem): Bo przegraliscie te cholerna wojne!
[ Dodano: 10-02-2012, 13:24 ]
Jest to autentyczna rozmowa nagrana na morskiej czestotliwosci alarmowej canal 106 , na wybrzezu Finisterra (Galicja) pomiedzy Hiszpanami a Amerykanami 16 pazdziernika 1997 roku.
Hiszpanie ( w tle slychac trzaski): Tu mowi A-853 , prosimy zmiencie kurs o 15 stopni na poludnie by uniknac kolizji...Plyniecie wprost na nas,odleglosc 25NM
Amerykanie(trzaski w tle): Sugerujemy wam zmiane kursu o 15 stopni na polnoc by uniknac kolizji.
H.: Odmowa.Powtarzam,zmiencie swój kurs o 15 stopni na poludnie by uniknac kolizji.
A.: (inny glos) : Tu mowi kapitan jednostki plywajacej Stanow Zjednoczonych Ameryki. Nalegamy abyscie zmienili swój kurs o 15 stopni na polnoc by uniknac kolizji.
H.: Nie uwazamy tego ani za sluszne ani za możliwe do wykonania . Sugerujemy wam zmiane kursu o 15 stopni na poludnie by uniknac zderzenia z nami.
A.(ton glosu swiadczy o wscieklosci):Tu mowi Kapitan Richard James Howard dowodzacy lotniskowcem USS Lincoln Marynarki Wojennej Stanow Zjednoczonych , drugim co do wielkosci okretem floty amerykanskiej. Eskortuja nas dwa okrety pancerne,szesc niszczycieli, piec krazownikow ,cztery podwodne oraz liczne jednostki wspomagajace.Udajemy się w kierunku Zatoki Perskiej w celu przeprowadzenia manewrow wojennych w obliczu mozliwosci ofensywnej za strony wojsk irackich. Nie sugeruje....ROZKAZUJE WAM ZMIENIC KURS O 15 STOPNI NA POLNOC!!!!! W przeciwnym razie będziemy zmuszeni podjac dzialania konieczne by zapewnic bezpieczenstwo temu okretowi jak również silom koalicji. Nalezycie do panstwa sprzymierzonego jestescie czlonkiem NATO i rzeczonej koalicji. Zadam natychmiastowego posluszenstwa i usuniecia się z drogi!
H.: Tu mowi Juan Manuel Salas Alcantra . Jest nas dwoch. Eskortuje nas nasz pies jest z nami nasze jedzenie dwa piwa i kanarek który teraz spi. Mamy poparcie lokalnego radia La Coruna i morskiego kanalu alarmowego106. Nie udajemy się w zadnym kierunku i mowimy do was ze stalego ladu z latarni morskiej A-853 Finisterra z wybrzeza Galicji. Nie mamy gownianego pojecia które miejsce zajmujemy w rankingu hiszpanskich latarni morskich. Możecie podjac wszelkie sluszne dzialania na jakie przyjdzie wam ochota by zapewnic bezpieczenstwo waszemu zasr....nemu okretowi który za chwile rozbije się o skaly. Dlatego ponownie nalegamy , sugerujemy wam iż dzialaniem najlepszym, najbardziej slusznym i najbardziej godnym polecenia będzie zmiana kursu o 15 stopni na poludnie by uniknac zderzenia z nami.
A.: OK. Przyjalem , dziekuje.
Tylko kwestią jest przykładu czego pragnąć i pożądać więc rozglądaj się, podglądaj i naśladuj.