Zapomniałem na śmierć ze gramy według tych zasad:
OPTION B.
http://games.groups.yahoo.com/group/mor ... sage/56539i. Page 35, "Fighting with two weapons". Add the line "Due to the difficulty in fighting with more than one weapon, any warrior attempting to do so suffers a -1 penalty to hit with both weapons. A warrior using a pistol in hand-to-hand combat is exempt from this penalty."
ii. Page 122, New Combat Skill "Maniac Warrior: The Warrior is adept at fighting with a weapon in each hand. He may ignore the -1 to hit penalty that such practice normally incurs."
iii. Replace the existing cost, movement penalty, rarity and armour saves with the following:
- Light Armour: 6+ save , no -1M with shield, common, (10GC)
- Medium Armour: 5+ save, no -1M with shield, common, (20GC)
- Full Armour: 4+ save, -1M with shield, rare 8, (50GC)
- Ithilmar: 4+, no -1M with shield, rare 11 (90GC)
- Gromril: 4+, no -1M with shield, rare 11, Special Rule: "Death Defying: A warrior that is wearing Gromril armour gains a 4+ save against Serious Injury during the post-battle phase. Treat a successful save exactly as if the warrior had received the "Full Recovery" result (150GC).
Medium, Full, Ithilmar & Gromril Armour are all types of Heavy Armour.
Więc nie ma minusów do ruchu za lekką (10gold) i ciężką zbroję (tą za 20) i tarczę. Chyba jednak nie było z tego powodu spalonych szarż więc jest ok

.
W ogóle to fajna sesja była

. Miło i przyjemnie. Szkoda że nie było Nas więcej (Galik? Dominik?) bo przez to straszliwie się wydłużyła gra jako że mogła się tylko odbywać 1 gierka na raz. Zagraliśmy w sumie 5 gier. Mogliśmy zagrać 2 razy tyle gdyby była przynajmniej 1 osoba więcej.
MVP to zdecydowanie mój Centigor (który btw nie może mieć 5 siły tylko max 4 (LoL) więc zamiast ostatniego lvl'a na siłę ma 3+1 atak. Z frenzy 6+1

), który chlał przez całą grę na maxa i zdobywał chore ilości expa przez gry szalejąc z frenzy (chyba z 4 razy Mu wpadło) po całej planszy szarżując modele na 16cali. W sumie zdobył przez 2 gry 14,5expa zdobywając 4 lvle (2 ataki, 2 skille) i tylko pech spowodował że atakując sentry w plecy nie zadał rany (2+) wzbudzając alarm

. reszta moich stała i się patrzyła. Teraz dodatkowo trafił na fajową zbroję ze sklepiku zbrojmistrza 4 4 4 4 podczas exploracji

(wcześniej miałem 6 6 6 = free HS w normalnej grze, jeśli kogoś mogę oczywiście wynająć

). Michał był blisko broni raniącej na 2+ undeadów i possesstów, niestety musiał się obejść smakiem i zdobył tylko mizernego 2-raka

. No ale i tak lepiej niż poprzednio

.
Co do gry to udało mi się wygrać (!!) oba scenariusze. Oczywiście alarm poszedł, ale miałem szanse go nie uruchomić. Na szczęście włączył się gdy 1 sentry i 4 obozowiczów już nie żyło

. Oczywiście wszystko mega przypadkiem i fartem. Nie jest to wykonalne innymi warbandami poza być może Skavenami/Lizadrmenami. Po prostu za mało ruchu albo zbyt mało tur gry.
Life's a game with save and load features disabled.