Ogólnie mam sporo pytań ale nie wiem szczerze gdzie pytać by nie zaśmiecać forum
.
Ogólnie mam sporo pytań ale nie wiem szczerze gdzie pytać by nie zaśmiecać forum
.
PAnek się z nim policzy 

, będziesz ją zmieniać jak nic 
) Jestem na paru grupach handlowych ale nie chce kupować w ciemno szczególnie, że sam nie wiem do końca co chcę kupić xd. Poszukuję czegoś w średnim przedziale cenowym co pozwoliło by mi na trening ale i też którą mógłbym walczyć nią w ewentualnych przyszłych turniejach, a wiem różna broń na różne dyscypliny.
) w bractwie to od pewnego czasu przemierzam szerokie wody Internetu w poszukiwaniu informacji odnośnie broni (choć jej zakup to raczej jeszcze dość odległe plany, ale dokształcanie się zawczasu raczej na złe nie wyjdzie), więc podzielę się paroma linkami do "poradniczych" artykułów (i osobiście polecam poczytać sobie też resztę twórczości tych panów). Aha, zakładam, że chodzi ci o miecz (a nie o topór/młot/buławę/morgenstern)? Jeśli nie, to dalej możesz w ogóle nie klikać w te linki:
). Kapituł jako takich już nie ma, poza Kapitułą Generalną w okolicach ferii zimowych, bo na wszelkich innych spotkaniach widzimy się prawie codziennie. Należą do nich: treningi szermierki, treningi łucznicze, planszówki, treningi tańca, imprezy bractwowe. Żeby się spotkać z naszym większym gronem przychodź, baw się razem z nami na planszówkach i treningach. Jeśli chcesz i jeśli mamy miejsce w samochodzie i reszta zdecyduje, że możesz, to gościnnie (bo na razie bez stroju) pomóc i zobaczyć, jak wygląda taka luxna nasza rycerska impreza i turniej możesz w Szczecinku 11 listopada. Ale to najpierw muszą się wszyscy zgodzić i musi starczyć miejsca w samochodach 
Gathaspar napisał(a):- Zamierzam zacząć kompletować strój a dokładnie myślałem by kupić najpierw broń bym mógł ćwiczyć dodatkowo sam u siebie. Nie mam jednak zielonego pojęcia czym kierować się przy jej wyborze (oprócz tego, że ma fajnie wyglądać) Jestem na paru grupach handlowych ale nie chce kupować w ciemno szczególnie, że sam nie wiem do końca co chcę kupić xd. Poszukuję czegoś w średnim przedziale cenowym co pozwoliło by mi na trening ale i też którą mógłbym walczyć nią w ewentualnych przyszłych turniejach, a wiem różna broń na różne dyscypliny.
PAnek się z nim policzy 

Czytałem o tym czym się kierować, na co zwracać uwagę ale i tak bałbym się samemu podjąć decyzję od kogo i jaki dokładnie egzemplarz kupić. Zrozumiałem, że aby kupić coś czego będę mógł używać w przyszłości muszę zapłacić najmniej 700zł. Powiedzmy, że jestem w stanie wydać na broń 700-850zł. Czy jestem w stanie w tym przedziale cenowym kupić coś co starczy mi na lata? Od kogo? Wiem, że istnieje rynek broni używanej ale mam zbyt małą wiedzę by odważyć się kupić taką broń bez rady któregoś z doświadczonych kolegów
Czy jeśli kupię używaną broń, a za jakiś czas wszedł bym na poziom wyżej żeby kupić coś jeszcze lepszego mógłbym odsprzedać ją za podobną cenę? Nie chcę kupować byle czego bo i tak prędzej czy później okazało by się, że tylko zmarnowałem pieniądze, a na broń za parę tysięcy na razie mnie nie stać. I sprawa nie mniej istotna, jak nie najważniejsza - ja z zastosowaniem broni? Żeby nie okazało się, że kupiłem zarąbisty miecz ale niestety nie będę mógł z nim nigdzie pojechać xd
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości